DE JUISTE KOEL- OF VRIESKAST KIEZEN………………….Ko Bezuijen geeft u onderstaande info zodat u het voor u geschikte koelsysteem en dus de juiste koel- of vrieskast kunt kiezen.

Hoe moet de kast uitgevoerd zijn?

  • STATISCH,
  • of STATISCH GEVENTILEERD,
  • of GEFORCEERD

Bij een STATISCH KOELSYSTEEM wordt de kast gekoeld d.m.v. vaste koelelementen en/of koelleidingen die in de wanden lopen. De circulatie van de koude in de kast gebeurt zonder ventilatie op natuurlijke wijze. Dit type kasten adviseren wij wanneer de deur slechts een paar maal per dag wordt geopend.

Bij een STATISCH GEVENTILEERD KOELSYSTEEM is er een ventilator geplaatst in bovengenoemde kast waardoor de koude, afgegeven door vaste koelelementen en/of koelleidingen die in de wanden lopen, beter verdeeld wordt in de kast. Dit type kasten adviseren wij wanneer de deur wat meer open gaat, maar niet te veel.

Bij een GEFORCEERD KOELSYSTEEM wordt de kast gekoeld doordat de koude direct vanaf de verdamper in de kast geblazen wordt. Kasten met een geforceerd koelsysteem hebben veruit de meeste “power” en zullen veel sneller op de juiste temperatuur komen en blijven. Dit maakt ze uitermate geschikt voor intensief gebruik. Dit type kasten adviseren wij wanneer de deur veel keer opengaat.

Filter